2021-04-22 13:41:47• hírek • Bede Emőke

Ultramodern járatinformációs kijelzők a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtéren

Az 1936-ban megnyitott Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér, mely országos szinten is az első légikikötők között volt, e hónaptól kezdve az egyik legmodernebb járatinformációs kijelzőrendszert fogja használni – tájékoztatta szerkesztőségünket a reptér sajtóosztálya.

Mint közölték, a kolozsvári AirportLabs által fejlesztett, felhőalapú rendszert már olyan nagy nemzetközi repülőterek használják, mint a Heathrow, a Gatwick, a Stansted, a Manchester, a Belfast, az Edinburgh, vagy épp a Dubaji nemzetközi légikikötő, 2020 augusztusától pedig már maga a kolozsvári repülőtér is ezt alkalmazza.


Noha maga a szatmári nem tartozik az ország legnagyobb és legforgalmasabb repterei közé, az elmúlt három évben mégis közel 200 ezer utas fordult meg itt, mi több, 2019-ben, a világjárvány előtt már 85.171-en döntöttek úgy, hogy városunk repülőterét veszik igénybe utazásaikhoz. A légikikötő vezetősége bízik benne, hogy a fejlesztés révén mind a munka hatékonysága, mind az utasok reptéri élménye jelentősen javul majd.



„A VisionAir legnagyobb előnye a könnyen kezelhető interface, mely leginkább abban segít minket, hogy a kijelzők révén bármiféle információit gyorsan megoszthassunk az utasokkal is. A reptéren megforduló több száz utas valós időben értesülhet majd a járata helyzetéről, és ennek köszönhetően jobban beoszthatják a várakozással töltött időt, illetve kihasználhatják a kapcsolódó reptéri szolgáltatásokat is. A rendszer ugyanakkor számunkra is nagy előnyt jelent, hiszen a képernyőkön nem csak a járatinformációkat, hanem egyéb híreket és akár reklámokat is megjeleníthetünk, mely némi bevételt is hozhat” – fejtette ki Mihai Patrascu igazgató.


Iulia Holhos projektvezető a fejlesztéssel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy ez a felhőalapú szolgáltatás kiváló opció lehet az olyan kisebb reptereknek is, ahol az infrastruktúra és a rendelkezésre álló humán erőforrás nem teszi lehetővé a nagyobb, komplexebb rendszerek kiépítését. Mivel ez a szolgáltatás teljesen felhőalapú, ezért működéséhez csupán egy jó internetkapcsolatra van szükség, és ez elegendő minden utólagos konfiguráláshoz és frissítéshez is, melyet akár távolról csatlakozva is el tudnak végezni a szakemberek. Ez a dinamizmus egyébként az, ami miatt a nagy repülőterek is egyre gyakrabban döntenek az ilyen rendszerek mellett – fűzte hozzá az AirportLabs projektvezetője.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: